Belépés
Pentek
... megvan ami megkonnyiti az eletet. Eloszor furan neztem, hogy mennyi konyha eszkozuk van. De hasznalat kozben derult ki, hogy csuda praktikusak.
Pl. ok nem egy kesztyut hasznalnak a forro tepsi megfogasahoz, hanem ....hogy is irjam le, olyan mint egy rovid sal, es minden a ket vegebe bele tudod dugnia kezed. Tudom, hogy most ez annyira nem ertheto, de baromi praktikus, nem ke...
Sajtkrémleves pirítóssal
... dkg póréhagyma, 25 dkg brie vagy camembert sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
2. A vajat láb...
Majonézes hal
Hozzávalók:

Halfilé, só, bors, vegeta, kb másfél nagy flakon majonéz, hagyma, bacon szalonna.

Elkészítés:

Olajozott tepsi aljára lefektetem a bacon szalonna felét, erre rákarikázok sok hagymát, majd ráfektetem a halakat, erre megint hagyma jön, majd az egészet befedjük bacon szalonnával, és leöntjük bőven majonézzel. Sütőben megsütjük. Nem árt ha eg...
Vegyes sütik
... kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.


Ilona szelet

30 dkg liszt 5 dkg zsír 10 dkg cukor 2 kanál kakaó 1 tojást 1 kávés kanál szódabikarbóna egy kevés tejet összegyúrjuk, és ké...
Általános piskota
...
kevered, annál könnyebb lesz a tészta.A végén, hogy ossze
ne törjön, óvatosan keverd hozzá a tojások kemény habbá
vert fehérjét. Öntsd kivajazott, igen vékonyan
kilisztezett tepsibe, told előmelegitett, kozepesen meleg
sütőbe, lassú tüzön sárgulásig süsd.
Ha a tüpróbára még ragad, de a teteje túlsülne, papirral
takard le és alsó lángon süs...
Alma pie vagy pite
... hideg víz + 1 evő kanál ecet Gyümölcs töltelék
1 ˝ kg hámozott alma nagyon vékonyra szeletelve (ez attól függ, hogy mennyit vesz be az edény (tepsi) mert jól tele kell gyümölccsel tölteni. Én szoktam próbát tenni úgy: hogy a tepsibe teszem a pucolt szeletelt gyümölcsöt; és ha kell pucolok hozzá több almát)
2 evő kaná...
Almás krémes piskóta
... margarin,
20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej,
1 csomag vaníliás puding.

Mázhoz:
1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ma...
ALMÁSPITE (TÚRÓSPITE)
... túlságosan nedves a túró, darált dióval
száríthatjuk..."

Elkészítés:

A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt és levétől alaposan kinyomkodott almát elterítjük rajta. Az alma tetejét meghintjük porcukorral és f...
Omlós almás
...
1 csomag sütőporral,
14 deka cukorral,
3 tojás sárgájával és
1 evőkanál tejföllel

összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodjuk, majd 12 deka porcukor és 1/2 csomag vanilincukor keverékéve...
Ünnepi almáspite
... vajastésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepére helyezzük a lágy tejestésztát, egyszer összehajtjuk, ismét nyújtjuk, azután megint hajtjuk. Ezt ismételjük ötször-hatszor, míg végül a tésztát a tepsi nagyságának kétszeresére nyújtjuk, és kettévágjuk. Felét tepsibe tesszük, szélét elnyomkodjuk egyenletesen s fahéjjal ízesített, porcukorral erősen édesített nyers, vékonyra szeletel...
Diós kókuszos szelet fagyaszto
... a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz.
A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal s...
Anyuska mézese
... 10 dkg margarin, őrölt fahéj, szegfűszeg.

A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk, 1 éjszaka
hideg helyen pihentetjük.
Másnap 4 részre osztva vékonyra nyújtjuk.
Tepsi hátán megsütjük a 4 lapot világos barnára.
Krém: 2 vaníliás pudingot megfőzünk az előírás szerint.
hozzákeverünk 15 dkg teavajat, cukrot ízlés szerint.
A kihűlt lapokat megke...
Szilvás pite
... dkg friss élesztő
20 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojás
50dkg szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
a formázáshoz liszt
a tepsi kenésére margarin

az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tés...
Hagymás kelt lepény
... tojást felverünk, egy pohár tejfölt, 2 púpos evőkanál lisztet, és a dinsztelt hagymát egy csipetnyi őrölt borssal összekeverjük. Közben a tésztánk megkelt, amit akkorára nyújtunk, hogy a tepsi oldalait is félig takarja. ĺgy rakjuk a tepsibe, ráöntjük a tölteléket, és 200 fokon kb. 5 percig sütjük, majd 160 fokra visszavesszük a sütőt. Közben kockákra felvágjuk a sonkát, és a félig...
Fahéjas almamorzsa
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg (hűtőből kivett), darabokra v...
Kókuszkérges meggyes pite
... fél citrom reszelt héja, 5 tojás, 28 dkg + 1 ek. liszt, 10 dkg étkezési (búza)keményítő, egy zacskó sütőpor, 3 tk. méz, 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként bel...
Zöldségekkel töltött borjúdió
... megtisztítjuk, hüvelykujjnyi vastagságúra formáljuk. Hasonlóan készítjük elő az ecetes uborkát is. A húsba vágott három nyílásba betöltjük a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és az uborkát. Egy tepsi aljába helyezzük a zöldségekből leeső részeket, a negyedekbe vágott vöröshagymát, majd erre a zöldségágyra helyezzük a megsózott, töltött borjúdiót. Leöntjük egy kevés forró olajjal és...
Olga almás
...1,5 kg almát vékony szeletekre vágva (meghámozva)egy jó nagy, alufóliával kibélelt tepsi aljára rakunk. Ráöntjük a tésztamasszát: 8 tojás sárgája 18 dkg cukorral kikeverni és 3 ek vízzel. Hozzá 20 dkg liszt, 1/2 cs. sütopor és a tojások habja. A masszát kettévenni, az egyik felét megszínezni kakaóval. Eloször a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára és megsütjük. Amikor kiönt...
Túrós, meggyes kocka
... teáskanál sütőpor, 1 citrom lereszeIt héja, 1 mokkáskanál só.

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A habosra felver...
Sajtos keksz kukoricalisztből
Hozzávalók:

25 dkg reszelt sajt (lehet többféle is), 30 dkg kukoricaliszt, 2 db tojás, csipetnyi só, szükség szerint tej, zsír (a tepsi kikenéséhez), köménymag, valamint reszelt sajt a megszóráshoz.

Elkészítése:

A hozzávalókból - szükség szerinti mennyiségű tejjel - kemény tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval, illetve k...
1 2 3 .......181 182 ....271 272 ...361 362 363 
Címkék: kesztyut hasznalnak, forro tepsi, tepsi kikenéséhez, pórét karikákra, bacon szalonna, egészet befedjük, fehérje keményre, masszának olyannak, tepsiben szétterüljön, kevés tejet, tojások kemény, teteje túlsülne, tepsibe teszem, pucolt szeletelt, közepes tepsi, almát meghámozzuk, alufóliára terítjük, tojások fehérjét, egyik lapot, tepsibe tesszük, alma tetejét, tészta nagyobbik, lágy tejestésztát, tepsi nagyságának, tésztát terítsük, sütemény össze, felszeletelés előtt, fagyasztott joghurttal, hozzávalókat kevés, előírás szerint, kihűlt lapokat, formázáshoz liszt, tepsi kenésére, meglangyosított tejbe, pohár tejfölt, dinsztelt hagymát, csipetnyi őrölt, tésztánk megkelt, tepsi oldalait, almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, maradék cukorral, zacskó sütőpor, díszítéshez citromfű, meggyet kimagozzuk, vaníliás cukorral, ecetes uborkát, húsba vágott, tepsi aljába, zöldségekből leeső, negyedekbe vágott, zöldségágyra helyezzük, kevés forró, tojások habja, masszát kettévenni, egyik felét, barna masszát,
© 2013 TVN.HU Kft.